Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Rati Armster 3 universele armsteun

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • degelijk ontwerp
  • hoogte verstelbaar
  • extra opbergruimte
  • uitschuifbaar
  • opklapbaar
  • vegan leer oogt goed

THE BAD

  • in Vitara een opbergvakje minder door adapter over de console
Midden in het geweld van het nieuws van de nieuwe iPhones een review over een armsteun? Yep, soms lopen we tegen producten aan die zo handig zijn dat we onze productvreugde graag delen met onze lezers/volgers. Een armsteun voor in de auto heeft nou niet direct het hoogste gadget gehalte, maar bij onze aanschaf vonden we het ontwerp zo slim dat we onze ervaring graag delen.

Goedkoop ook veilig?

Wanneer je een armsteun tussen de voorstoelen gewend bent, is het lastig om dan in een auto zonder armsteun te rijden. Bij de aanschaf van mijn nieuwe tweede hands auto zaten alle gadget toeters en bellen op de auto, op de armsteun na dan. In het begin denk je dat het wend, maar helaas was dat niet zo. Een originele armsteun van het merk kost 250 euro en dat terwijl je op Ali Express armsteunen voor 15 tot 30 Euro kan vinden. Nou zijn wij geen groot voorstander van alles via de Ali -route maar kopen. Het is vaak het top punt van consumentisme en vaak zijn het toch rip-offs van ontwerpen gemaakt door anderen zonder dat ze een cent voor de ontwikkelingskosten hebben hoeven te betalen. Doe daar ook nog eens het ontwijken van tests en keurmerken bij en je snapt dat iets wat goedkoop is via de Ali route, vaak ook niet geheel eerlijk of veilig gemaakt kan zijn.

OEM

Veel ontwerpen leken op wat in Nederland verkocht wordt onder de merknaam Rati. Dit merk komt uit Hongarije en maakt sinds het eind van de vorige eeuw diverse autoaccessoires onder de eigen merknaam, maar ook uit naam van bekende automerken zoals Dacia, Nissan, Ford Citroen, Opel, Renault, Subaru, Mitsubishi en Peugeot. In Nederland is het merk te koop onder andere bij armsteunenwebwinkel.nl.
De armsteunen van Rati heten Armster. Er zijn een aantal versies variëren van star tot kantelbaar, uitschuifbaar en al dan niet met extra opbergvak. Het slimme in het ontwerp is dat per auto model er een adapter is die op de middenconsole geschroefd kan worden. Het functionele deel is een module die dan op deze adapter schuift. Zodoende moet de handelaar enkel van alle modellen een adapter hebben en een aantal modules om aan de vraag te kunnen voldoen. Geen idee hoe groot die vraag is, maar toen wij onze unit gingen kopen en laten monteren bij de webwinkel in Almere, werd het duidelijk dat er handel in armsteunen zit. Een behoorlijk professioneel bedrijf zit in Nederland achter de armsteun met diverse andere leuke accessoires om je auto te voorzien van handige extra’s zoals stoelhoezen, vloermatten en deurstijlen.

Armster 3 – vegan leather

Onze Armster 3 hebben gewoon gekocht en afgerekend en voor dit artikel wordt niet betaald. Gewoon een stukje aandacht voor een Europees product wat deugt en slim is ontworpen. In de Suzuki Vitara oogt de armsteun alsof deze er af fabriek in zit. Het ‘vegan’ leer (heette vroeger gewoon kunstleer) past goed bij de leren met alcantara stoel bekleding. Met een draaiknop stel je de armsteun op de juiste hoogte in. De armsteun is ook geheel kantelbaar om zo ruimte tussen de stoelen vrij te maken. Het armdeel is naar voren te schuiven om een langere ondersteuning van de onderarm mogelijk te maken. Bij een automaat is dat geen probleem, maar bij een schakel auto lijkt het mij handiger om dan die armsteun niet zo ver uit te schuiven. De handrem aantrekken in de Vitara is een handigheid wat snel went. Je moet wel als het ware over de armsteun heen grijpen om de handrem te bedienen.
In de armsteun zit een groot extra opbergvak. Super handig en zelfs met een anti-slip binnekant. Bij mijn auto – Suzuki Vitara 2016 – moet je wel een klein vakje opofferen wat in de adpater verdwijnt. Per saldo krijg je wel meer en betere opberg ruimte. In dat nieuwe opbervak zit ook een uitsparing voor een laadkabel. Zo kan je jouw telefoon op Android of Carplay aansluiten en uit het zicht in het vakje leggen terwijl de kabel verbonden blijft. Super netjes en handig.
Ik heb bewust gekozen om op lokatie de armsteun in te laden bouwen voor een kleine meerprijs omdat ik dan voor montage kon zien of dit wel de juiste armsteun is. Terplekke switchte ik van de gewone goedkopere Armster naar de iets duurdere omdat deze kan kantelen en voor wat breder is. IN deze mini SUV past dat beter en oogt de instap Armster wat iel.

Conclusie

De Armster 3 is een prima product qua comfort, bediening en montage. De claim dat het 80 kilogram aan gewicht kan dragen is geloofwaardig gezien de materialen en montage. Voor minder dan de helft van de originele middenarmsteun is deze armsteun een prima aankoop gebleken. De Armster 3 Vegan Leather kost 99 Euro.

kopen


→ Check de laagste prijs bij Armsteunenwebwinkel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.