Logo GadgetGear.nl
Sony Playstation 5 DualSense Controller
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe PlayStation 5 krijgt zuinigere chipset

Sony werkt hard aan een revisie op de PlayStation 5 hardware. Hoewel het voor Sony niet per definitie belangrijk is om betere prestaties neer te zetten, blijken er wel interessante voordelen te behalen.

Sony PlayStation zou voor de revisie overschakelen op de AMD Oberon Plus chipset. Die chipset bevat dezelfde specs als van de huidige AMD chipset, maar is geproduceerd op 6nm in plaats van 7nm. Dat levert een fysiek kleinere chipset op die ook nog energiezuiniger is dan wat nu in de PlayStation 5 zit. Toch zal je als gamer het waarschijnlijk niet alleen gaan merken op de energierekening. Zou Sony wel kiezen om meer stroom te leveren aan de chipset, dan zou dat een prestatiewinst van 18% kunnen opleveren.

Het nieuwe moederbord wordt ook kleiner en Sony past het koelsysteem aan. Hopelijk om ook daar betere prestaties neer te zetten.

Sony zou er ook voor kiezen om de CD lade als losse accessoire te verkopen, zodat het nog maar één model PS5 hoeft te produceren en te verschepen. Dit zou het productieproces kunnen vereenvoudigen en versnellen omdat er voor de CD lade een losse en kleinere productiestraat kan worden opgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.