Logo GadgetGear.nl
TCL C73
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: TCL zet eerste 98 inch QLED TV neer

Hoewel de grootformaat TV’s van TCL vooral aftrek leken te hebben in de VS, komt het Chinese merk nu ook met grote TV’s naar Europa. Tijdens de IFA zette TCL haar 98 inch QLED TV prominent in de schijnwerpers.

TCL is wereldwijd een enorme speler die in vrijwel iedere categorie apparatuur levert. In Nederland timmert het merk nog niet zo gek lang aan de weg. Eigenlijk doet TCL hier in Nederland enkel TV’s en soundbars. Voor de Nederlandse pers was dan ook niet zo gek veel nieuws te vermelden gezien het gros van de mooie speeltjes aan onze neus voorbij gaan.

De TCL C73

Terug naar de 98” QLED TV. Daarmee zet TCL een nieuw record en voegt TCL een nieuw model aan haar XL Collection toe, waar modellen vanaf 75” in plaats mogen nemen. Deze nieuwe TV werd door het bedrijf de TCL C73 gedoopt. De QLED TV draait netjes op het Google TV platform en toont haar beelden op 4K resolutie. Op 98” is deze TV dus niet gemaakt om heel dicht op te zitten. Ze komt echt het best tot haar recht wanneer er een beetje afstand tussen zit. TCL adviseert zelf een kijkafstand van 3 meter. Door gebruik te maken van een miniLED scherm moet het scherm ook in lichte omgevingen goed presteren.

Nog grootser

TCL bracht net al enkele anderen ook een Wall TV naar de IFA. Het merk laat zien zich ook op die technologie te storten. Het beeld op de wall TV was groots en prachtig van contrast. Toch liet het demo model zoveel eilanden met dode pixels zien, dat er duidelijk nog wat werk aan de winkel is om het prijskaartje van een slordige €60K zometeen echt te kunnen verantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.