Logo GadgetGear.nl
Fitbit Inspire 3 Sense 2 Versa 4
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Fitbit komt met twee nieuwe smartwatches en een activity tracker

Google’s Fitbit introduceerde tijdens de IFA in één keer drie nieuwe apparaten. Het gaat om de nieuwe Fitbit Inspire 3 fitness tracker, maar ook de nieuwe Versa 4 en Inspire 3 smartwatches.

Beide smartwatches hebben weer een fysieke knop gekregen die goed toegankelijk moet zijn tijdens het sporten. De nieuwe interface is verdeelt in tegels en kennen uitgebreide meldingen en (alleen op Android) snelle antwoorden bij binnenkomende gesprekken. Bovendien werkt Fitbit aan een snelle introductie van Google Maps en Google Wallet. Beide smartwatches kunnen ongeveer een week mee op een enkele lading.

Fitbit’s nieuwe fotoplethysmografie-algoritme (PPG) kan helpen bij het identificeren van tekenen van atriale fibrillatie (Afib). Een hartprobleem waar ruim 33,5 miljoen mensen wereldwijd aan leiden. Deze metingen zijn door het Amerikaanse FDA goedgekeurd en is daarmee een uitbreiding op de ECG app. Deze functie komt breder beschikbaar en zal je over enkele maanden vinden op de Charge 5, Charge 4, Luxe, Inspire 2, Inspire 3, Sense, Sense 2, Versa 2, Versa 3 en Versa 4.

Fitbit Versa 4

De Fitbit Versa 4 is gericht op sporters en analyseert 40 sportmodi. Dat is een verdubbeling ten opzichte van haar voorganger. Onder de nieuwe sporten zit onder anderen HIIT detectie en crossfit. Tijdens het sporten geeft de Versa 4 je direct inzicht in jouw hartslagzone en herstelscores zodat je inzicht krijgt in wanneer je moet sporten en wanneer jouw lichaam juist rust nodig heeft.

Fitbis Sense 2

De Fitbit Sense 2 lijkt wat meer op de kantoorarbeider te zijn gericht. De Sense 2 is juist in staat om met haar body response sensor te meten wanneer je last hebt van stress. Ook zit hier de nieuwe cEDA monitor in die jouw hartslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur in de gaten houdt. De Fitbit Sense helpt je op tijd om te ontspannen met begeleide ademhalingssessies of mindfullness oefeningen.

Fitbit Inspire 3

Wil je voornamelijk iets om jouw sportprestaties te meten, dan is er de Fitbit Inspire 3. Deze heeft een batterijduur van 10 dagen en kun je mee zwemmen tot 50 meter diepte. Al je activiteiten worden gemeten door het sportbandje en het is mogelijk een stopwatch te activeren.

Beschikbaarheid

De Fitbit Inspire 3 gaat €99,95 kosten. De Fitbit Sense 2 en Versa 4 gaan €229,95 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.