Logo GadgetGear.nl
Google Stadia Controller
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Stadia stopt

Met haar dienst Google Stadia hoopte Google een grote speler op gamestreaming te kunnen worden. Toch kon Google onvoldoende marktaandeel verwerven ten opzichte van PlayStation, Xbox en Nvidia.

Google belooft gamers zowel de kosten voor soft- als hardware terug te betalen voordat het doek op 18 januari definitief valt. Wie een Pro abonnement heeft kan tot 18 januari gratis gamen. De Stadia store is per direct gesloten om te voorkomen dat mensen geld blijven uitgeven aan de service.

Deze regeling is erg royaal van Google. Het bedrijf heeft projecten minder netjes afgesloten. Zoals de overname van de Revolv domotica hub in 2016 waarbij Google eenvoudigweg de hardware onbruikbaar maakte.

Of de hardware van Stadia nog bruikbaar wordt voor andere zaken is nog wat onduidelijk. We gaan er vanuit dat de controller ook te koppelen is aan andere systemen om te voorkomen dat Stadia een berg ewaste oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.