Logo GadgetGear.nl
EA FIFA 23
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

EA lanceert haar laatste FIFA (ooit?)

Wie maakte wie groot, dat is de grote vraag voor EA Sports. Hoe dan ook, heeft het bedrijf besloten om komend jaar miljarden in de zak te houden door geen nieuwe voetbalgame onder het FIFA label meer te lanceren.

Dit jaar zien we dus nog gewoon FIFA 23 in de schappen liggen. En kun je op het schoolplein gewoon blijven vragen of iemand een potje FIFA met je wilt spelen. Vanaf volgend jaar wordt de titel EA Sports FC. Nog steeds met de vertrouwde game engine en contracten met alle topclubs die we maar kunnen bedenken.

Ondertussen heeft FIFA al laten weten dat het bedrijf overweegt zelf een voetbal game op de markt te brengen. Het zou ons niet verbazen als FIFA daarvoor in bed duikt met Konami, die met eFootball al jaren een geweldige engine uitbrengen. Voor het Japanse Konami zou dit een enorme boost kunnen brengen en wellicht de financiën om weer een grotere rol in de gaming industrie te gaan spelen. Of heeft FIFA nog een andere troef achter de hand? We merken het in 2024. Nu is het tijd voor FIFA 23…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.