Logo GadgetGear.nl
Amazon Kindle 2022
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Amazon Kindle 2022

Hoewel ik nog steeds met plezier lees op de Amazon Kindle Paperwhite 3G uit 2015, ontvingen we afgelopen week de aankondiging van de nieuwste generatie Kindle ereaders, waarbij het platform over is op USB-C en Amazon nog een stapel andere verbeteringen heeft doorgevoerd.

De nieuwe Amazon Kindle komt met een 300 DPI eInk display met doorsnede van 6 inch. Op een enkele accu moet de e-reader het zo’n zes weken volhouden. Bovendien is de hoeveelheid opslagruimte ten opzichte van het vorige model verdubbeld naar 16GB. Iets dat vooral voor digitale strips ook erg fijn is.

Amazon heeft ook aan de duurzaamheid van de nieuwe Kindle gedacht. Hij bestaat voor 90% uit gerecycled magnesium. De verpakking is 100% te recyclen. Ook de Kindle accessoires bestaan nu voor 99% uit houtvezels.

Aan de softwarekant voegt Amazon nu ook de donkere modus door. Amazon’s X-Ray kenden we al van Prime Video, maar geeft nu ook informatie over belangrijke personen en locaties in de boeken die je leest. Ook het nieuw aanmelden van de Kindle via de iOS en Android app zou een stuk gemakkelijker moeten gaan. Bovendien kun je als Amazon Prime lid duizenden boeken en tijdschriften gratis lezen.

De nieuwe, elfde generatie Kindle gaat €109,99 kosten en wordt verkocht in de kleuren denim blauw en zwart. Er komen ook hoezen van stof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.