Logo GadgetGear.nl
Apple iPhone 14 Pro
Picture of Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

De iPhone 14 Pro Max: Alles wat jij moet weten als ondernemer

Even een paar calls maken en een online meeting. Daarna een paar e-mails beantwoorden. Ondertussen komen er een aantal notificaties voorbij op je scherm. Voor de ondernemers onder ons komt dit vast bekend voor. Een goede smartphone is dan natuurlijk een must. Onlangs is de gloednieuwe iPhone 14 Pro Max gereleased. Wat maakt deze nieuwe iPhone uniek? Wat is het veel besproken dynamic Island? Wat is de always on functie? En is de nieuwe iPhone een goede match voor ondernemers? Wij hebben het weer voor jou uitgezocht.

Dynamic Island

De meest opvallende upgrade op de nieuwe iPhone 14 Pro Max is het zogenaamde Dynamic Island. De bekende notch die de iPhone onderscheidt, heeft plaats gemaakt voor de ‘pill’. Dit betekend dat de bekende uitsnede aan de bovenkant van het scherm, waar de selfie-camera zat, wordt verplaatst naar een ovale uitsnede in het scherm. Dit is het Dynamic Island. Hier zie je een compacte weergave van live activiteiten zoals een telefoongesprek of een routebeschrijving.

Het dynamic island komt in beweging als je bijvoorbeeld je face ID gebruikt of bij het wisselen tussen stille en normale modus. Handig voor tijdens een meeting. Wil je even ontspannen? Hit the Island is een gratis spel waarbij het Dynamic Island een deel vormt van het klassieke spel Pong. In iOS 16.1 gaat Apple toestaan dat app ontwikkelaars het Dynamic Island mogen gebruiken voor Live activiteiten. Handig voor de progressie van een workout. Of denk aan de status van een bezorgmaaltijd die je hebt besteld.

Always-on

De always-on display is een ook veel besproken upgrade van de nieuwe iPhone 14 serie. Wat het interessant maakt is hoe en wanneer de notificaties verschijnen en verdwijnen. Je kunt meldingen in één blik bekijken. Hierdoor hoef jij je iPhone niet te activeren als hij op het bureau ligt. Ook kun je bepalen wanneer en hoe lang informatie in je display blijft staan. Zo kan jij informatie controleren zonder dat het jou uit je flow haalt. En dat is juist zo belangrijk om productief te zijn en te blijven. Als je erop klikt verdwijnen ze automatisch.

Als ondernemer heb jij ook de “always-on” mentaliteit. Als je de always-on display van de iPhone 14 Pro Max zakelijk gebruikt, kan je met ingang van iOS 16 tot wel 4 kleine widgets laten zien. Deze widgets blijven staan. Je hoeft daardoor niet te tikken op je scherm voor informatie. Als je een nieuwe melding ziet verschijnen hoef je er alleen maar op te tikken. Hiermee haal je de iPhone uit de always-on modus.

Always in control

Zoals je hebt kunnen lezen heeft de nieuwe iPhone 14 Pro Max interessante updates. Het dynamic island ziet er gaaf uit en geeft je in een oogopslag de status van je live activiteiten, widgets en updates weer. Met de always on functie ben jij zakelijk altijd up to date. Geen zorgen; always-on betekend niet automatisch never off. Mocht je even een tikkeltje minder “on” willen staan. Wil je dan schakel je de always on functie gewoon weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.