Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Mix Fold 2
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Xiaomi Mix Fold 2 komt met Leica camera

Onder de indruk van Samsung’s Galaxy Z Fold4, maar wil je een toffere camera achterop hebben zitten? Dan krijg je bij de Xiaomi Mix Fold 2 een camera van Leica… mits het toestel ooit buiten China in de schappen komt te liggen.

De Xiaomi Mix Fold 2 meet 11,2mm dik wanneer deze is opgevouwen. Opengeklapt meet het 5,4mm. De Galaxy Z Fold4 meet respectievelijk 15,8mm en 6,3mm en is in verhouding dus een stukje dikker dan de Xiaomi. Het 6,6 inch vouwbare display is wel net wat kleiner en komt maar tot 1.000 nits ten opzichte van de 1.200 nits van Samsung. De selfiecamera meet met 20 megapixels wel twee keer zo groot qua resolutie. De chipset en het geheugen zijn hetzelfde. De Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 en 12GB RAM.

De Leica camera van het toestel is gebouwd op basis van een 50 megapixel Sony IMX766 camera waar Leica lenzen bovenop liggen. De groothoek camera meet 13 megapixels.

De batterij van Xiaomi is ook een beter verhaal dan bij Samsung. Deze meet met 4.500mAh bijna net zoveel als een regulier vlaggenschip toestel. Opladen kan bedraad met 67 Watt, maar draadloos laden is er niet bij helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.