Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

T-Mobile en Starlink gaan samenwerken voor betere dekking

Elon Musk en Mike Sievert van T-Mobile US hebben een nieuwe deal aangekondigd waarmee de dekking voor T-Mobile 5G gebruikers moet verbeteren.

In de VS zijn nog veel meer dekkingsgaten in het mobiele netwerk dan hier in Nederland. Dit gaat T-Mobile nu heel slim oplossen met SpaceX. De Starlink satellieten hangen namelijk erg laag in de atmosfeer en zijn in staat om een 5G signaal naar aarde te leveren. Dit signaal kunnen T-Mobile gebruikers dan weer gebruiken. Op deze manier kunnen 5G gebruikers niet alleen een beter netwerk verwachten, maar kan T-Mobile in de VS sneller voldoen aan de beloofde dekking.

In hoeverre Starlink op termijn ook de T-Mobile netwerken in Europa gaat versterken is nog niets bekend. Het laat in ieder geval zien dat SpaceX in theorie in staat moet zijn om een wereldwijde telco op te richten op basis van haar eigen satellieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.