Android 12L
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung Galaxy Z Fold4 eerste met Android 12L

De Samsung Galaxy Z Fold4 is het eerste toestel ter wereld met Android 12L. Zelfs de Xiaomi Mix Fold 2 die vrijwel gelijktijdig werd gepresenteerd, heeft dit niet… maar okay… de Galaxy Z Flip4 moet het ook met de reguliere Android 12 doen.

Wat is er zo anders aan Android 12L? Android 12L staat voor Large Screens. Ofwel, een Android 12 variant die geoptimaliseerd is om gebruikt te worden op grote (vouwbare) schermen. Google liet in oktober 2021 voor het eerst weten aan deze Android variant te werken.

Samsung Galaxy Z Fold4

Google heeft haar standaard apps geoptimaliseerd om gebruik te maken van grotere schermen en ook is het multitasken sterk verbeterd. Zo kun je apps in twee kolommen draaien en die twee kun je ook weer opdelen.

Dat Samsung deze primeur krijgt is niet heel verrassend. Sinds Google en Samsung hun wearable besturingssystemen hebben samengevoegd, is de relatie tussen de twee sterk verbeterd. Dit is belangrijk voor het Koreaanse bedrijf. Het krijgt immers steeds meer en zwaardere concurrentie uit China.

Samsung Galaxy Z Fold4 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.