OxygenOS 13
Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus gaat OxygenOS 13 eerst naar de OnePlus 10 Pro 5G brengen

Hoewel de OnePlus 10T gisteren werd gepresenteerd, laat OnePlus duidelijk zien jaar topklanten nog altijd een streepje voor te geven. OxygenOS 13 zal dan ook eerst naar de OnePlus 10 Pro komen, voor deze naar andere devices wordt uitgerold.

De publieke beta zal op korte termijn beschikbaar komen voor OnePlus 10 Pro gebruikers. Hoe kort die termijn precies is, is nog onbekend. Wel weten we uit ervaring dat het merk doorgaans echt heel snel met dit soort dingen is.

Het nieuwe OxygenOS 13 is opnieuw op basis van Oppo’s ColorOS met aanpassingen specifiek voor het OnePlus merk. Denk aan de hidden drawer waar je apps en content kunt verstoppen. Met deze nieuwe generatie komt ook een nieuwe designfilosofie. OnePlus noemt dit Aquamorphic en gebruikt dan ook vloeiendere lijnen in het ontwerp.

Met AI System Booster moet het mogelijk worden om gelijktijdig veel meer apps in het geheugen te hebben draaien. Iets dat de OnePlus 10T met het oude OxygenOS al kan. Het Always One Display, de Smart Launcher, Smart Toolbox en HyperBoost Gaming Engine hebben allemaal updates gekregen en er is volledige ondersteuning voor Spatial Audio en Dolby Atmos. De native ondersteuning voor Spatial Audio is interessant omdat je met iedere headset een 3D audio beleving krijgt op het toestel. Netflix biedt het laatste seizoen van Stranger Things bijvoorbeeld met Spatial Audio ondersteuning.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.