Logo GadgetGear.nl
Stranger Things Seizoen 4 poster
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netflix en Sennheiser introduceren Spatial Audio

Wie geen 7.1 surroundset beschikbaar heeft om optimaal van Stranger Things te genieten, heeft geluk. Een goede headset kan nu al genoeg zijn om toch die surround sound ervaring te beleven.

Met Spatial Audio stuurt Netflix jouw stereo speakerset of headphones aan met de spatial audio encoding die is toegevoegd met behulp van AMBEO 2-Channel Spatial Audio technologie van Sennheiser. Deze encoding zit zo in elkaar dat het werkt op iedere stereo systeem. Je hoeft dus geen headset of speakers van Sennheiser in huis te halen voor deze 3D-audiobeleving.

Met deze technologie heeft Netflix ten opzichte van andere streamers voorlopig weer even een streepje voor, nu alle streamers Dolby Atmos ondersteunen. Maar daar heb je alleen iets aan wanneer je ook daadwerkelijk een Dolby Atmos surroundset hebt. In een wereld waar veel mensen streamen wanneer ze op pad zijn, heb je daar dus niet zo veel aan.

Toch kleeft er aan de nieuwe technologie ook een groot nadeel. Voor ondersteuning van Spatial Audio, moeten de audiotracks van films en series eerst door de Sennheiser AMBEO editor gehaald worden. Het zal Netflix nog even wat werk kosten voor deze technologie echt platformdekkend zal zijn. De eerste serie die met spatial audio te luisteren zal zijn is in ieder geval seizoen 4 van Stranger Things.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.