Omroep West Teletekst
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Omroep West gaat juist investeren in Teletekst

De grote omroepen namen enkele jaren geleden al afscheid van Teletekst. Bij Omroep West is het andersom. Na voornemens te zijn om te stoppen met de dienst, laat Omroep West vandaag weten juist meer in Teletekst te investeren.

In tegenstelling tot online media, is het niet goed meetbaar hoeveel gebruik wordt gemaakt van Teletekst. Ook moderne TV’s hebben doorgaans nog de mogelijkheid om Teletekst weer te geven. Bijvoorbeeld voor de live ondertiteling voor doven en slechthorenden.

Na de aankondiging te stoppen met Teletekst, kreeg de omroep 1.000+ reacties van kijkers die aangaven de dienst juist enorm te waarderen. Genoeg om toch weer te gaan investeren in het platform omdat niet alle Omroep West kijkers even digitaal vaardig zijn. Ook ouderenbond ANBO heeft laten weten blij te zijn met dit besluit van Omroep West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.