Een nieuwe mijlpaal in de ondergang van Teletekst. RTL stopt ermee. Nouja, teletekst mogen we het eigenlijk niet noemen. Dat is een handelsmerk van de NOS. Bij RTL heet het RTL Text. De NOS kwam op 1 april 1980 met Teletekst in Nederland. Toen bestond RTL nog niet.

RTL schiet het project af in verband met de populariteit van het internet en sociale netwerken. Teletekst heeft immers een eigen redactie nodig. Per 1 april 2017 gaan de pagina’s op zwart. Dat wil zeggen, op pagina 100 zullen gebruikers de mededeling zien dat RTL Text niet meer wordt gebruikt. Grote uitzondering zijn pagina’s 888 en 889. Deze blijven in gebruik voor de ondertiteling voor dozen en slechthorenden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.