Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Oepsie: Nothing Phone (1) haalt beloofde helderheid niet…

Bij Nothing hebben ze stilletjes de specificaties van de Nothing Phone (1) aangepast. Dit nadat het Duitse ComputerBase er achter kwam dat de specificaties van Nothing aangaande het display simpelweg niet kloppend waren.

Wil je een telefoon in volle zon goed kunnen gebruiken, is schermhelderheid enorm belangrijk. Met name budget smartphones vallen op dat gebied erg tegen en ook in de middenmoot wil een display weleens onvoldoende helder zijn om nog bruikbaar te zijn.

De betere smartphone displays zitten vrijwel zonder uitzondering in vlaggenschip toestellen. Doorgaans zijn het AMOLED displays die een helderheid van 1.200nits behalen. Ruim voldoende om in de volle zon het display goed te kunnen gebruiken.

Nothing OS

Ook Nothing claimde dat het display van de Nothing Phone (1) op 1.200 nits zou draaien, maar daar waren de Duitsers van ComputerBase het niet mee eens. In hun test bleef het scherm rond de 700 nits steken. Iets meer dan de helft en dat alleen wanneer je het toestel automatisch de helderheid laat aanpassen. Doe je dit handmatig, blijft het toestel zelfs steken bij 500nits.

Dit is niet zo raar als het klinkt. Waarschijnlijk kan het display van het toestel prima 1.200nits aan, maar wordt het dan erg warm en verstookt het heel veel energie. Een prima reden voor merken om een display minder hard te laten branden. Immers worden ze in reviews ook afgerekend op accuduur en die gaat er met een stroomslurpend display helemaal aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.