Logo GadgetGear.nl
Cloudflare Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Oeps: Oostenrijk sluit deel van het internet af

De afhankelijkheid van grote Amerikaanse partijen op internet levert weer eens een opvallend fenomeen op. Met het doel om piraterij sites uit te sluiten, sluit Oostenrijk per ongeluk een groot deel van het internet af.

De Oostenrijkse regering heeft alle ISP’s (internet service providers) in het land opgedragen per direct de verbinding tot 14 websites met gestolen filmes, series en games te blokkeren. De IP’s van een aantal van die sites zijn echter niet bekend omdat ze beschermd worden door Cloudflare. Daarom moeten de ISP’s op IP niveau het verkeer naar Cloudflare dichtgooien. Dit terwijl vele legitieme organisaties in Oostenrijk, net als in de rest van de wereld, ook gebruik maken van Cloudflare om hun sites te beschermen.

Daarmee is nu effectief een groot deel van het internet afgesloten in Oostenrijk. Niet alleen voor websites, maar ook applicaties en smart home apparaten. Ook Nederlandse ondernemers die geld verdienen in Oostenrijk en gebruik maken van Cloudflare, zijn op die markt niet meer bereikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.