Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Microsoft Edge krijgt gratis VPN via Cloudflare

Microsoft was enkele jaren geleden zo slim om haar eigen Internet Explorer browser af te laten zinken en over te stappen op Google’s Chromium browser engine. Nu zet het opnieuw een belangrijke stap om marktaandeel terug te winnen.

In een toekomstige versie van de Microsoft Edge browser mag je namelijk een gratis VPN dienst verwachten om zo jouw privacy naar een hoger plan te tillen. De VPN dienst maakt onderdeel uit van wat Microsoft haar Secure Network functie noemt. Die dienst voorkomt tracking van de gebruiker door encryptie van Cloudflare toe te passen op de verbinding. 

De VPN dienst zal voor een groot deel van de gebruikers volledig gratis worden. Je mag namelijk 1GB aan data verstoken. Wil je meer data over de VPN verbinding verstoken, dan kun je extra dataverkeer inkopen.

Wanneer we VPN ofwel Secure Network in Microsoft Edge gaan tegenkomen is nog onbekend, evenals de prijzen voor extra dataverkeer.

Microsoft lanceerde eerder al gratis online versies van haar office apps voor Edge gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.