Logo GadgetGear.nl
VIVO Z6
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Minder smartphoneverkopen in China, VIVO marktleider

Voor menig smartphonefabrikant is China de thuismarkt. Een markt zo groot dat je in je eigen land prima kunt overleven. Maar ook in China lijkt de recessie op komst en denderen de smartphoneverkopen omlaag.

Onderzoekers van Canalys hebben becijferd dat de verkoop van smartphones in het afgelopen kwartaal zo’n 10% omlaag is gegaan ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het jaar waarin chiptekorten een enorm probleem waren in China. In totaal liep het aantal smartphoneverkopen terug naar 67,4 miljoen exemplaren, waarvan 13 miljoen werden verkocht door Honor (voormalig merk van Huawei). VIVO was de grootste in China met 13,2 miljoen verkopen. Die twee zitten elkaar dus op de hielen. Oppo verkocht 11,8 miljoen smartphones. Oppo en VIVO behoren beiden tot hetzelfde moederbedrijf. Afgerond verkocht Xiaomi ook 11,8 miljoen exemplaren, maar verderop in het getal was het toch net iets minder dan Oppo. Apple verkocht 9,9 miljoen iPhones in China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.