Corsair Xeneon Flex
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gamescom: Corsair toont echt buigbaar display

Dat OLED displays kunnen buigen, weten we. We zien dit vooral terug in de randen van smartphones en in reguliere, gebogen monitoren. Maar de nieuwe Corsair Xenon Flex is een monitor die je ‘live’ naar eigen voorkeur kunt buigen en doet daarmee toch een beetje denken aan de LG Flex smartphone van vele jaren geleden.

Vandaag werd de Corsair Xenon Flex 45WQHD240 voor het eerst gepresenteerd. Een opvallende presentatie daar andere, gerenomeerde monitorbouwers alleen met reguliere 240Hz curved monitoren op de markt kwamen. Het is Corsair dus gelukt om deze bijzondere ontwikkeling lang onder de pet te houden.

Je kunt deze 45 inch 21:9 OLED monitor dus vlak gebruiken, maar ook 800R curved. Hoe je hem ook gebruikt, het display is ontspiegeld zodat je geen last krijgt van reflecties tijdens het gamen.

Het scherm is zowel geschikt voor Nvidia G-Sync als AMD FreeSync Premium. Om burn-in te voorkomen heeft de monitor ook diverse vormen van beveiliging. Denk aan het lokaal dimmen van contrasten op plekken waar het beeld weinig tot niet veranderd. Je krijgt zelfs drie jaar garantie op inbranden en dode pixels. Qua beschikbaarheid is echter nog niks gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.