Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Einde non-elektrische snorfiets nog niet in zich

Het leek er even op dat iedere koper van een snorfiets per 2025 over moest op een zoemende elektromotor, maar helaas. Het wetsvoorstel is van de baan, dus voorlopig zit Nederland nog vast aan de vervuilende verbrandingsmotor.

Het verbod op benzinemotoren in snorfietsen per 2025 was onderdeel van het klimaatakkoord, maar is nu van de baan. Het verbod zou de werking van de interne Europese markt in de weg staan. Er moet dus eerst een wijziging in de Europese wetgeving plaatsvinden voor we verplicht over moeten op een schone, elektrische snorfiets zegt nu.nl.

In de eerste vier maanden is het volgends BOVAG cijfers al wel zo dat 43,5% van alle snorfietsen die worden verkocht, elektrische modellen zijn. We zijn als Nederlanders dus al goed op weg naar stillere fietspaden en minder uitstoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.