Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

unu; misschien wel de leukste scooter van Nederland

Eindelijk een fabrikant die een nieuw en leuk elektrisch vervoermiddel maakt met een professionele organisatie erachter. Vandaag introduceert het Berlijnse unu in Nederland hun nieuwe elektrische snorscooter Deze nieuwe snorscooter heeft een maximale snelheid van 25 km/u en een actieradius van 60 kilometer. Dit betekent dat je op één volle accu maar liefst 60 kilometer aan rondjes door de stad kunt rijden.

Berlijnse hipheid

unu is een Berlijnse start-up die in 2013 is opgericht en inmiddels markleider is in Duitsland. Om hun visie van vernieuwende mobiliteitsconcepten voor de stad met nog meer vastberadenheid na te jagen, willen ze nieuwe markten veroveren. Wij zijn dus voor unu 1 van hun eerste ontwikkelgebieden…

Sinds begin 2017 levert unu in andere Europese landen, waaronder Nederland. Zo lanceerden ze in maart 2017 de elektrische unu-scooter met een maximale snelheid van 45 km/u en een actieradius van 50 kilometer. Om je in de stad snel en milieubewust te willen verplaatsen lanceert unu nu ook een unu-snorscooter met een maximale snelheid van 25 km/u.

Eindeloos veel mogelijkheden

Net als de 45 km/u scooter is deze nieuwe elektrische unu snorscooter verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, waaronder Shiny Red, Matte Mint, Matte Navy en Matte Black. Naast de drie leren zadelopties Black, Sand en Cognac is er plaats voor twee helmen aan én twee accu’s onder het zadel. De elektrische snorscooter beschikt over een draagbare accu van slechts negen kilogram die via elk stopcontact kan worden opgeladen. Is de accu volledig leeg, dan duurt het ongeveer vijf uur om de accu op te laden. Je kunt hem dus ’s nachts opladen, zodat je er de volgende dag weer direct mee op pad kunt. Er wordt twee jaar garantie gegeven op zowel de snorscooter als de accu.

BOSCH X unu

De unu-(snor)scooters zijn voorzien van een borstelloze elektrische hubmotor van BOSCH, waarbij je kunt kiezen uit drie motorvermogens: 1000 Watt, 2000 Watt en 3000 Watt. Door een succesvolle samenwerking met BOSCH, voert de organisatie in 400 BOSCH Car Service garages in Nederland servicebeurten en reparaties uit voor elk unu-model. Vind jouw dichtstbijzijnde garage op onze website https://unumotors.com/nl/support.

Pascal Blum, mede-oprichter van unu: “Bij unu willen we onze scooters voor iedereen toegankelijk maken. Toen wij hoorden dat mensen in de steden op zoek zijn naar een 25 km/u elektrische snorscooter, zijn wij hier direct op ingesprongen. We snappen namelijk heel goed dat je je in een stad als Amsterdam snel en zonder moeite wilt verplaatsen van A naar B, op een milieubewuste manier. We zijn dan ook erg trots dat we vandaag de nieuwe elektrische snorscooter van unu met de bijbehorende accu en service van BOSCH kunnen introduceren in Nederland.”

Prijzen en beschikbaarheid

De 25 kw/u snorscooter van unu is vanaf vandaag te bestellen via unumotors.com voor de volgende prijzen:
1000 Watt vanaf € 1899,-
2000 Watt vanaf € 2399,-
3000 Watt vanaf € 2999,-

Anti-diefstal

Super leuk die unu. Op de plaatjes zijn we al verliefd geworden. Misschien dat het ons lukt om tijdens de IFA door Berlijn te scheuren op zo’n leuk ding en onze ervaring te delen. Wat wel een gevaar is van dergelijke hippe producten is dat ze erg gewild kunnen worden. Ook voor mensen die stelen gewoon een vorm van werk vinden. Hopelijk komt er snel een GPS tracking service zoals Vanmoof dat voor hun elektrische wanna-have fietsen heeft.

3 reacties

 1. We hebben de Unu scooter 3000W 25km/u nu sinds april 2018 en we hebben al 500km mee gereden, echt een top ding en super service. De 1e dag kregen we een ongeluk en we hadden top service met het regelen van nieuwe kappen.

  Wil je een gratis helm bij je nieuwe Unu scooter?
  Gebruik dan deze kortingscode GSTOVREF en ontvang een gratis helm bij je bestelling

 2. Heb een 3000 watt UNU met 2 accu’s.
  Voor 50 cent per 100 km, geen files en ultieme vrijheid.
  Met de code: QAPXYREF een helm van 99 euro gratis,
  Super scooter.

 3. De fietsroutes naar je werk zijn veel leuker en meestal ook korter. Over een traject van 44 km ben ik sneller met de UNU.
  Met de code: QAPXYREF krijg je de helm van 99 euro kado.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.