Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

SmartThings krijgt Philips Hue Sync ondersteuning

De Philips Hue Sync Box is de mooiste HDMI switch ooit, maar het een beetje jammer dat deze geen ondersteuning biedt voor HDMI 2.1. Op Samsung TV’s wordt dat probleem opgelost via het Samsung SmartThings platform.

Dat Smart Home platform gaat namelijk Hue Sync ondersteunen en daarmee de entertainment ondersteunende Hue verlichting en lightstrip direct aansturen. Wie dus een Samsung wil met een bijna Philips Ambilight ervaring hoeft dan alleen nog de Hue Play Gradient Lightstrip te kopen, wat een stuk goedkoper is dan wanneer je nu ook nog een Hue Play HDMI Sync Box moet kopen.

Bij onze test TV, een 65 inch Samsung QLED, blijven de plakkers van de Gradient lightstrip niet plakken… dus daar kan ook nog een uitdaging liggen voor gebruikers.

Bovendien lost dit een heel belangrijk probleem op. Wanneer je de ingebouwde tuner van jouw TV gebruikt om TV te kijken. Of de ingebouwde apps van de streamers, dan kreeg de Hue Sync Box nooit de beeldinformatie die nodig was om het licht te genereren. Dit maakte dat de Hue beleving altijd erg ver weg was. Bovendien blijft het aantal lichtzones altijd nog beperkt tot de Hue verlichting die je hiervoor aanschaft, waar het echte Philips Ambilight veel meer detail in de kleurprojecties bevat.

Overigens moet je nog wel even tot Augustus wachten. Dan zal de functionaliteit waarschijnlijk beschikbaar komen op Samsung TV’s. Naar verwachting zal de ondersteuning mogelijk weer alleen voor dit modeljaar zijn in de hoop dat Samsung gebruikers hun bestaande TV’s inruilen.

Hue Play kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Dank voor de info. Moet zeggen dat ik wel tevreden ben met Smartthings als platform. Ben het gaan gebruiken uit gemakzucht, maar het werkte best ok.

    Overigens, zijn jullie ervan op de hoogte dat jullie site slecht werkt op mobiel? Ik zie dat problemen met de plaatjes op de desktop iets verbeterd zijn. Al werkte het gek genoeg het beste wat jaren terug alweer, toen je niet apart op alle plaatjes hoefde te klikken en een ‘volgende’-pijl had.

    1. Hoi Santo, klopt. Door wat problemen met de oude template zijn we iets te snel overgegaan op deze layout. Gedurende de zomervakantie voeren we nog wat updates door. Dus na de zomer zijn we ook mobiel weer perfect 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.