Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips Hue Play Gradient Lightstrip

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige aftermarket oplossing voor non-ambilight TV's
  • Goed uitgedacht product
  • Gemakkelijk te monteren en installeren

THE BAD

Heb jij geen Philips Ambilight TV, maar wil je wel een beetje hetzelfde beleven? Dan kun je tegenwoordig de Philips Hue Play Gradient Lightstrip achter jouw TV plakken. Wij vertellen je alles over onze beleving.

Unboxing

In de verpakking van de Philips Hue Play Gradient Lightstrip vinden we de lightstrip, vijf beugels die je met 3M plastic achterop de TV plakt en een adapter. Als de adapter van de Philips Hue Play HDMI Sync Box in de buurt ligt, kun je deze lightstrip daar ook direct op aansluiten. Handig!

Qua verpakkings materiaal kom je ook wat handige kabelbinders tegen die je meteen kunt gebruiken om de kabels achter jouw TV te fatsoeneren. Handig van Philips!

Ontwerp

De Philips Hue Play Gradient Lightstrip is een LED strip in een bijzondere siliconen slang. Deze zorgt voor een mooi, uniform schijnsel van achter jouw TV. Er is veel moeite gestoken in dit product dat je eigenlijk nooit echt ziet 😉.

Installatie

Het installeren verloopt zeer soepel, zoals je in onze video kunt zien. Een kwestie van de beugels achterop de TV plakken en daarna duw je de lightstrip moeiteloos achterop de TV. De Philips Hue Play Gradient Lightstrip is voorzien van een marketing in het midden, zodat je die correct kunt plaatsen.

Alleen de DC kabel die Philips meelevert is relatief kort, wanneer je jouw stopcontact iets verder van de TV uit het zicht hebt gewerkt. Zeker als je ook nog een muurbeugel hebt die het toelaat de TV van de wand te trekken. Hiervoor zijn we nog zoekende naar een handige ‘verlenging’.

Na het aanmelden van de Philips Hue Play Gradient Lightstrip in de Philips Hue app, kan de sync box deze meteen besturen.

De Philips Hue Play Gradient Lightstrip ervaring

Wanneer de Philips Hue Play Gradient Lightstrip actief is, is de lag tussen beeld en verlichting minimaal. Je ziet dat die sync box echt lekker hard aan het werk is. De strip heeft vijf verlichtingszones die keurig mee gaan met het beeld. Voor een nog betere beleving, kleuren ook alle andere lampen in dezelfde ruimte mee. Ja, dat is dé Hue entertainment beleving. Indrukwekkend!

Het is heel fijn dat je de intensiteit van de strip kunt aanpassen. Overdag mag die lekker fel. Op de avond mag hij van mij iets dimmen. Dit is allemaal gemakkelijk instelbaar.

Conclusie Philips Hue Play Gradient Lightstrip

Over de Philips Hue Play Gradient Lightstrip kunnen we heel kort zijn. Het is echt een topproduct voor iedereen die geen Ambilight heeft. Ja, een echte Philips Ambilight TV levert nog altijd een veel betere beleving, maar dit is gewoon the next best thing. Wij zijn in ieder geval blij dat we onze Koreaanse TV hierdoor toch wat meer als een Philips kunnen laten aanvoelen.

Hue Play Gradient Lightstrip kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.