Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Skullcandy Inequality Crusher; de hoofdtelefoon met een PRIDE statement

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • geluid
  • persoonlijke aanpassing
  • pasvorm
  • voelbare bas
  • draadloos
  • compleet
  • kleurrijk
  • Tile integratie

THE BAD

  • speelgoed ogende knoppen
  • geen ANC
  • deelt met Tile locatiegegevens

Met de Pride Amsterdam voor de deur hebben we de Skullcandy Inequality Crusher op audio kwaliteit en vormgeving getest. Bij ons weten de eerste hoofdtelefoon met een LGBTQ statement.

Eerder hebben wij de Skullcandy Crusher getest. Op alle punten scoorde de Crusher erg hoog met een totaalscore van 4,5 ster van de 5. Het enige nadeel was dat de schelpen niet draaibaar waren vijf jaar geleden bij de eerste editie. Inmiddels is het technisch design van de EVO versie een paar stappen verder en zijn de schelpen wel draaibaar, is er een nieuwe app en heeft deze limited edition een hele bijzondere kleurstelling.

Compleet

De Inequality Crusher zit in een mooie doos met de regenboogkleuren op een zwarte achtergrond. Met deze kleuren willen de makers een statement maken richting de LGBTQ beweging.

De drager van deze hoofdtelefoon bekent in ieder geval kleur. Een vegan leren tasje om de hoofdtelefoon in op te bergen heeft een borduursel met het statement ‘ALL LOVE’ in regenboogkleuren. Aan de bovenzijde zit een regenboog band om het tasje te sluiten. De gesp is ‘my little pony’ roze.

In een doosje zitten een mini-jack kabeltje en een USB-C laadkabel. De hoofdtelefoon is draadloos, maar kan met een kabeltje verbonden worden voor het geval dat de accu leeg is. De hoofdtelefoon is prachtig verpakt en compleet met wat je verwacht.

Als bonus kan je de hoofdtelefoon koppelen met de Skullcandy app. Andere hoofdtelefoons van t merk geven meer mogelijkheden in de app. Deze hoofdtelefoon kan je met de app qua audio op jouw gehoor afstemmen en je kan de Tile functie activeren. Leuk om je hoofdtelefoon terug te vinden, al zal je deze kleurrijke hoofdtelefoon niet snel over het hoofd zien. Een nadeel van de Tile integratie is dat de functie gratis lijkt, maar natuurlijk iets wordt gedaan met al jouw locatie gegevens die je geheel deelt met Tile. De vraag is of je een hoofdtelefoon met dit statement ook locatiegegevens van jezelf wilt geven.

Geluid

Ook al maak je een statement met deze hoofdtelefoon, je wilt natuurlijk wel goed geluid. Dat is met deze hoofdtelefoon ronduit goed. Met de app kan je de AUDIODO technologie toepassen om een gehoortest af te nemen en zo een persoonlijk profiel te bewaren. De hoofdtelefoon speelt dan de muziek afgestemd op jouw gehoor af. Het verschil is duidelijk te horen. Wanneer je de hoofdtelefoon uitleent moet je wel het persoonlijke profiel uitschakelen of een nieuw profiel voor de lener aanmaken. Dat is een kwestie van een paar minuten en toe te voegen in de interface.

De EVO heeft natuurlijk de bas knop waarmee je de hoofdtelefoon laat trillen met het basgeluid. Dit is traploos in te stellen en geeft echt net die extra beleving. Het WOW gezicht is altijd te zien wanneer je een ander de hoofdtelefoon opzet. Wat wel jammer is dat deze hoofdtelefoon geen noise-canceling technologie aan boord heeft. De schelpen sluiten goed het omgevingsgeluid af, maar in een trein of vliegtuig wil je toch echt ANC.

Kleurrijk

Deze limited editie is geheel uitgerust in regenboog kleuren en het statement ‘ALL LOVE’ aan de binnenkant van de hoofdband. De kleuren zijn bijzonder smaakvol en wanneer je de het statement niet begrijpt, zal je zeker het een bijzonder fraaie kleurige hoofdtelefoon vinden. Er is echter één ‘maar’. De knoppen en de gesp op het zakje zijn van plastic en ogen van speelgoed nivo. Dat had Skullcandy niet moeten doen. Natuurlijk zullen er mensen zijn die er geen probleem mee hebben en het overall statement belangrijker vinden. Wanneer de knoppen zwart zouden zijn en de kleuren enkel beperkt waren tot het vegan leer van de schelpen en hoofdband, dan was de uitstraling veel chiquer geweest.

Conclusie

Skullcanday maakt met de Inequelity Crusher een mooi statement met een goede hoofdtelefoon. De knoppen hadden niet zo kleurig hoeven te zijn is onze mening. We zijn benieuwd hoe vaak we deze hoofdtelefoon zullen zien tijdens de Amsterdam Pride. Natuurlijk blijft het statement 365 dagen per jaar gelden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.