Oppo Reno 7 Find X5 Lite OnePlus Nord CE 2 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gaat Nord by OnePlus een eigen merk worden?

Nog een mooi gerucht over OnePlus vandaag. Het zou namelijk maar zo kunnen dat moeder Oppo de Nord lijn gaat verheffen tot eigen merk. Nu is het al zo dat het assortiment onder Nord enorm verschilt tussen Azië en Europa. Dat verschil zou nog groter kunnen worden.

Oppo zou dus van plan zijn om het merk Nord zelfstandig op de markt te laten opereren. Onder BBK Electronics zou het dan het vijfde smartphonemerk worden na Oppo, OnePlus, Realme, en Vivo. Ondertussen is het ook nog een beetje de vraag wat de relatie is tussen ex-OnePlus topman Carl Pei en zijn merk Nothing. We weten dat de Nothing Phone (1) net als OnePlus wordt geproduceerd in India in plaats van het Chinese Shenzhen, waar BBK Electronics zelf zit.

Het rerucht met betrekking tot de verzelfstandiging van het Nord merk is dan ook afkomstig vanuit India. Het is maar de vraag in hoeverre het merk echt zelfstandig zal worden. OnePlus was zelfstandig, maar nu een dochter van Oppo, waarbij technologie en designs non-stop worden gedeeld. Datzelfde zou Nord waarschijnlijk ook overkomen omdat het delen van deze faciliteiten tot een goedkopere operatie zal leiden.

Toch spreekt men in India ook al van specifieke Nord brand stores en een veel breder assortiment dan alleen smartphones en oordopjes. Toch is het maar de vraag in hoeverre we daar in Europa echt iets van gaan merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.