Logo GadgetGear.nl
Twiter Logo
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Elon Musk ziet af van overname Twitter

Wilde Twitter eerst niet overgenomen worden, spant het sociale netwerk nu mogelijk een rechtszaak tegen Elon Musk aan omdat de overname nu toch echt van de baan lijkt.

Elon is het namelijk niet eens met de cijfers over de kwaliteit van het sociale netwerk. Het netwerk zou teveel content krijgen van bots in plaats van echte actieve gebruikers. Daarnaast ontsloeg het netwerk twee topbestuurders die Elon graag aan boord had gehouden alsmede dat het netwerk een derde van haar recruiters op straat zette en een aannamestop voor nieuw talent aankondigde. Ook drie andere topbestuurders zijn vertrokken, al was dat vrijwillig.

Elon heeft dan ook een brief naar de beurswaakhond in de VS gestuurd om kennis te geven dat hij niet langer voornemens is de aandelen Twitter over te nemen. Twitter is in de ogen van Musk in de periode van overname teveel veranderd, waardoor het een ander bedrijf is geworden.

Musk was van plan om Twitter om te bouwen naar een plek waar de vrijheid van meningsuiting centraal staat. Zonder moderatie voor- of achteraf. Zo ongeveer wat Donald Trump ook van plan was met zijn eigen sociale netwerk Truth.

Eén reactie

  1. Goh. Verrassend. Hij was nooit van plan het te kopen. Al hoop ik wel dat hij gewoon dat boetebedrag niet betalen. Dit rare opportunistische gedrag brengt hem veel fans en door zijn achtergrond en geld komt hij er ver mee, maar dit kan niet altijd goed gaan en is een slecht voorbeeld voor anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.