Huawei Experience Store
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

ABN Amro: Verkopen elektronica lopen terug

Het is lastig in de retail. Oplopende rentes. Inkoop schaarste en hogere inkoopkosten. Belastingschulden die versneld moeten worden afbetaald. Personeelstekorten en inflatie bij de consument. ABN Amro verwacht dan ook dat veel on- en offline retailers de komende maanden de deuren zullen sluiten.

De bank benoemt een aantal sectoren waar nu al de verkopen een daling laten zien. De Doe-het-zelf, mode en elektronica. Met een krapper wordende portemonnee gaan boodschappen immers voor de nieuwe smartphone.

Daarover gesproken, zijn de verwachtingen dat de consument de komende maanden ook minder budget beschikbaar maakt voor de vervanging van smartphones. Wanneer dat al gaat gebeuren, zou de consument zich meer richten op smartphones in een lager segment van de markt. Een deel van de consumenten die nu met een vlaggenschip van een smartphonebouwer loopt, zou dus eerder geneigd zijn om dat toestel te vervangen voor een toestel uit het middensegment. Nu daar de camera’s en chipsets prima zijn, is het ook maar de vraag in hoeverre de consument op langere termijn nog bereid is om terug te keren naar het vlaggenschip niveau wanneer het economisch climaat weer verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.