Oculus Rift
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Er komt een standaard voor Metaverses

Meta, Huawei en Qualcomm zijn volop aan het investeren in de ontwikkeling van metaverses. Zeker voor Meta en Huawei heel belangrijk omdat consumenten zo in hun bubbels komen, waardoor privacy een stuk eenvoudiger is (afhankelijk van hoe je het bekijkt). Om te voorkomen dat het één grote chaos wordt, hebben de grote spelers in deze toekomstige markt nu een standards forum opgezet.

Het Meta Standards Forum krijgt als taak om open standaarden voor de ontwikkeling en daarmee de verbinding tussen metaverses te beheren. Zo moet het voor consumenten net zo gemakkelijk worden om tussen metaverses te browsen als tussen websites.

Naast Meta, Huawei en Qualcomm, zijn inmiddels ook Sony (PlayStation), Adobe en W3C aangesloten bij het forum. Hoewel Apple volgends geruchten aan een eigen AR bril voor Metaverses werkt, heeft Apple de uitnodiging om aan te sluiten nog niet geaccepteerd. Het forum start in juli met haar werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.