Duke Nukem 3D World Tour
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Duke Nukem film opnieuw in ontwikkeling

Steeds vaker worden games verfilmd. Doorgaans worden daarbij titels gekozen die redelijk gemakkelijk te verfilmen zijn. Bij Duke Nukem is dat al een aantal keer geprobeerd, maar de geel behaarde superheld met bizarre oneliners heeft zich nog niet laten vastleggen op het witte doek… al lijkt daar verandering in te komen.

De filmmakers van Legendary Entertainment hebben bij huidige eigenaar Embracer Group een licentie genomen op Duke Nukem en Assassin’s Creed producent Marla Studios aan het project verbonden. Het lastige van een filmproductie onder deze gameheld is dat we anno 2022 natuurlijk super-woke zijn geworden als maatschappij. Een superheld die alles behalve politiek correct is, is daarmee wel heel lastig. Al bewezen de makers van Deadpool dat er nog wel wat mogelijkheden zijn.

Duke Nukem kwam in 1991 voor het eerst op de PC uit en verscheen later op andere platforms. Duke vocht hierin tegen de legers van Dr. Proton. In 1996 verscheen Duke Nukem 3D die mede door de vele mods enorm populair werd onder gamers. De derde titel, Duke Nukem Forever wist echter nooit een succes te worden.

Duke Nukem kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.