Logo GadgetGear.nl
Asus ROG Strix SQ7
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de Asus Rog Strix SQ7 M.2 2280 NVMe SSD

Terwijl we druk bezig zijn met WD’s nieuwste gaming SSD benchmarken, wordt de Asus Rog Strix SQ7 naar buiten gebracht door Asus. Een nieuwe gaming SSD met indrukwekkende specsheet voor zowel PC als PS5 gamers.

Asus weet precies wie haar doelgroep is en waarvoor deze SSD gebruikt gaat worden. Kleine versies op de markt brengen lijkt de fabrikant dan ook onnodig. Deze nieuwe gaming SSD komt enkel in een 1TB uitvoering.

Asus kiest voor haar allereerste NVMe SSD voor een Phison controller die het 3D NAND geheugen zal aansturen. Om de SSD op snelheid te houden, komt de SSD met een DDR4 Dram buffer. Deze combinatie moet zorgen voor een datasnelheid van 6~7GB per seconde.

Asus heeft nog niet laten weten wat de prijs van deze SSD gaat worden en ook niet wat de verwachte levensduur zal zijn. Gaming vraagt immers veel van SSD geheugen en zorgt daarmee voor een hogere slijtage dan bij regulier computergebruik. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.