Logo GadgetGear.nl
Tesla Cybertruck
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

China verbiedt Tesla’s bij politieke top wegens vermoeden spionage

Teslarijders in China hebben een straatverbod van twee manden gekregen voor het hele kustgebied Beidaihe. Daar is binnenkort de zomerbijeenkomst van Chinese leiders en China vreest dat de vloot van Musk kan worden gebruikt voor spionage.

Dit zou mogelijk zijn door de camera’s en microfoons die in de auto’s zijn geplaatst. Na het Huawei schandaal in de VS, lijkt China nu een klap terug te geven aan de VS. Pijnlijk gezien Tesla flink investeert in haar aanwezigheid in de Chinese markt.

Dit is overigens niet de eerste keer dat China Tesla’s een straatverbod oplegt. Eerder mochten ze ook al niet in de stad Chengdu rijden op het moment dat president Xi Jinping daar was. Verder is er een doorlopend verbod voor Tesla’s op Chinese legerterreinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.