OnePlus 10 Pro en Oppo Find X5 Pro
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Auracast (bluetooth) uitgelegd

Er is een nieuwe update voor Bluetooth in ontwikkeling genaamd Auracast. In dit artikel leggen we je uit hoe Auracast jouw leven een heel stuk gemakkelijker zou kunnen maken.

Auracast maakt het namelijk mogelijk voor jouw smartphone om met oneindig veel apparaten tegelijk verbonden te worden. Dat klinkt misschien niet meteen als een super waardevolle toevoeging, maar het zit hem vooral in het publiek beschikbaar stellen van informatie en dan vooral auditief.

Auracast maakt het namelijk mogelijk om bijvoorbeeld audiostreams te onderbreken voor publieke berichtgeving. Je luistert naar muziek of streamt een film terwijl je op Schiphol staat en wordt onderbroken om je te melden dat je in de rij mag gaan staan voor het boarden. Of voor een ontruiming als je pech hebt. Datzelfde kan ook voor bijvoorbeeld berichtgeving in de trein. Naarmate we ons meer en meer afsluiten met headsets, blijven we dankzij Auracast dus meer met elkaar in verbinding.

Commercieel biedt het ook veel mogelijkheden. Denk aan audiotours in musea, waar je dan met jouw eigen headset op loopt. Echter kan het ook de andere kant op werken met audio spam wanneer je bijvoorbeeld in een winkelcentrum loopt.

Auracast is nog redelijk vroeg in de ontwikkeling bij de Bluetooth Special Interest Group, maar het lijkt er sterk op dat de technologie richting het eind van 2022 al in de eerste toestellen aanwezig zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.