Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sony sluit deals met Netflix en Prime Video voor series over games

Sony PlayStation heeft een deal gesloten met Netflix, waarmee deze streamer series mag produceren op basis van PlayStation IP. Zo ook over de in Nederland geproduceerde Horizon game series.

Naast het in Nederland geproduceerde Horizon, zouden ook Gran Turrismo en God of War een eigen TV serie krijgen op Netflix, zo vertelde Sony afgelopen week tijdens een investeerders meeting.

Het is niet de eerste keer dat Sony games in TV series worden omgezet. HBO tekende eerder al voor The Last of Us en Ghost of Tsushima.

Met name Horizon zou een stevige klus voor Netflix kunnen worden. Horizon verscheen in 2017 en gaat over een wereld voor mechanische wezens en prachtige natuur. Hoewel computermodellen volop beschikbaar zijn, kan dit flinke uitschieters in het productiebudget betekenen. Op basis van de bewoording zou het zelfs kunnen dat Sony zelf de productie voor de serie gaat uitvoeren. 

God of War zou in ieder geval door Sony geproduceerd worden voor Amazon Prime Video. De serie op basis van Gran Turrismo is nog niet getekend door een grote streamer. Of in ieder Geval niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.