Nikon Z9
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nikon aangeklaagd op basis van 7 patenten van Red

Het Amerikaanse Red.com klaagt het Japanse Nikon aan. Nikon zou in haar Nikon Z9-camera maar liefst 7 patenten van Red hebben geschonden.

Opvallend is dat de schending erg recent is. Die is er namelijk pas sinds firmware versie 2.0 voor de Nikon Z9. Daarbij gaat het met name om de manier waarop de camera compressie toepast op videobeelden in haar eigen N-RAW beeldformaat.

Red eist geen verkoopstop. Gezien de producten van Red en Nikon best ver uit elkaar liggen, zou Red daar weinig tot geen voordeel uit behalen. In plaats daarvan vraagt Red om royalties op basis van het aantal toestellen dat met deze software functies op de markt wordt gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.