Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Logitech kondigt MX Master 3S-muis en MX Mechanical-toetsenborden aan

Logitech kondigt twee nieuwe high-performance toetsenborden aan en daarnaast de nieuwe iteratie van de MX Master. We hebben het over de MX Mechanical en de MX Mechanical Mini en de MX Master 3S.

Tolya Polyanker, Hoofd MX Series voor Creativiteit en Productiviteit bij Logitech: “Er is een groeiende community van softwareontwikkelaars die verliefd zijn geworden op mechanische toetsenborden toen ze begonnen met gamen, en nu willen ze hetzelfde gevoel van precisie en controle met hun professionele desktop toetsenbord.” “MX Mechanical combineert het beste van beide – Logitech’s expertise op het gebied van gaming-toetsenborden met de kenmerkende MX Master Series-ervaring.”

 

MX Mechanical

De MX Mechanical is een op productiviteit gericht toetsenbord met low profile mechanische switches. De keus qua switches betreft rood (lineair), bruin (tactile zonder klik) en blauw (tactile met klik). De mini-variant betreft een 75%-formaat.

De toetsenborden zijn ontworpen met tweekleurige keycaps wat positieve effecten zou hebben voor het creëren van een optimaal perifeer zicht. De witte backlight past de helderheid automatisch aan op het omgevingslicht. De toetsenborden zouden volgens Logitech tot 15 dagen meegaan op een batterijlading met ingeschakelde backlight.

De MX Mechanicals’ maken een connectie via bluetooth of Logitech’s eigen Bolt. De toetsenborden zouden volgens Logitech tot 15 dagen meegaan op een batterijlading met ingeschakelde backlight. Opladen gaat via USB-C.

 

MX Master 3S

De Master 3S is voorzien van een nieuwe optische sensor van 8000 DPI die op de meeste oppervlakken moet werken, inclusief glas. Volgens Logitech zijn klikken nu 90% stiller in vergelijking met de MX Master 3. We hadden tijdens het testen voor de Logitech Lift review al ervaring met wat het vernieuwde switch-construct waarschijnlijk wordt.

De MX Master 3S lijkt verder het ontwerp van de voorganger aan te houden, evenals het MagSpeed Electromagnetic™-wiel en zijwaarts scrollwiel.

 

Algemeen

De accessoires kunnen gekoppeld worden aan maximaal drie verschillende apparaten en zijn compatibel o.a. Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS en Linux. Voor de connectie maken de accessoires gebruikt van bluetooth of Logitech’s eigen Bolt. Opladen gaat via USB-C. Configuratie werkt weer via Logitech’s Options+ (mits beschikbaar voor het gebruikte OS) dat nog altijd in béta-fase verkeert, ondanks dat het voor alle nieuwe niet-gameaccessoires van het merk, hét ondersteunende pakket is.

 

Prijzen en beschikbaarheid

De MX Mechanical, MX Mechanical Mini en MX Master 3S zijn vanaf mei 2022 verkrijgbaar bij logitech.com en bekende retailers tegen adviesprijzen van respectievelijk € 179,99, € 159,99 en € 129,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.