Gerucht: Microsoft werkt aan Xbox HDMI stick

Nu we gewend zijn om muziek en TV op een abonnementje te knallen, is het dé tijd voor cloud raming om zich verder te ontwikkelen. Omdat al het rekenwerk in de cloud wordt gedaan, heb je minder hardware in huis nodig. Dit zou de reden zijn dat ze bij Microsoft binnenkort met een Xbox HDMI stick komen.

Die HDMI stick zal volledig ontwikkeld worden om een zo snel mogelijke verbinding tussen TV, cloud en controller mogelijk te maken. Doordat het Xbox platform nu ook al jaren de mogelijkheid biedt om apps te draaien als Netflix en Disney+, zal de stick waarschijnlijk een alles-in-één oplossing worden voor alle streaming services behalve die van Sony PlayStation.

Onlangs bleek dat Microsoft ook werkt aan de integratie van Xbox Cloud Raming in TV’s van grote merken die niet op Android TV draaien. TP Vision, de fabrikant van Philips TV’s, wist jaren geleden al voorop te lopen met de introductie van OnLive op haar TV’s. Helaas stierf die dienst een vroege dood doordat Sony OnLive kocht om haar PSN raming service mee op te bouwen. Enkele maanden na de overname werd OnLive als dienst dan ook uitgeschakeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.