Sonos Roam en Sonos Move naast elkaar
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gaat Sonos een eigen digitale assistent lanceren!?

Niet al te lang geleden zocht Sonos een marketeer om een compleet nieuw product in de markt te zetten. Een product in een markt waar het merk niet actief is. Velen hadden een headset verwacht, maar nu gaat het gerucht dat het een eigen alternatief voor Siri of Google Assistant is.

Het is nu al op veel Sonos speakers mogelijk gebruik te maken van een digitale assistent. Zowel Google Assistent als Amazon Alexa voelen zich prima op hun gemakt op de speakers. Daarnaast kun je ze ook via deze en andere digitale assistenten bedienen.

De afgelopen jaren wist Sonos ook met succes de must-have naam te worden in het smart home. Na Signify’s Philips Hue is Sonos misschien wel het belangrijkste platform geworden. Daarmee heeft Sonos ook alle connecties om apparaten van anderen aan te sturen. Bovendien wist Sonos door de samenwerking met Google Assistent en Alexa ook al hoe het far field microfoons moet gebruiken voor optimaal ontvangst.

Per 1 juni zou Sonos haar Sonos Voice in de VS willen lanceren. Of en in hoeverre andere talen ondersteund gaan worden is nog onbekend. Alle Sonos speakers met microfoons zouden met Sonos Voice moeten kunnen werken. Het voordeel van Sonos Voice kan zijn dat het bedienen van muziek op de speakers soepeler gaat verlopen dan op dit moment het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.