Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

20 titels in ontwikkeling voor PlayStation VR2

De PlayStation VR headset is populair, maar raakt inmiddels gedateerd. Tijd dus voor Sony om met de nieuwe console, ook een nieuwe VR headset uit te brengen. Zeker omdat het dé onderscheidende factor is tussen PlayStation en Xbox.

Tijdens haar presentatie voor investeerders, bevestigde Sony de ontwikkeling van de tweede generatie VR headset van het merk. Ook liet Sony weten dat er momenteel meer dan 20 titels in ontwikkeling zijn die zijn gericht op deze nieuwe VR hardware. Het gros daarvan lijkt bij Sony’s eigen game studios in ontwikkeling te zijn, waaronder een game in de Horizon-series.

Over de hardware wordt vooral nog gespeculeerd. Met de race tegen de Meta Quest brillen, verwachten we een hogere verversingsgraad en hogere resolutie. Wellicht dat Sony ook nieuwe sensoren zal introduceren. Ook een reasedate is nog niet genoemd. Het zou goed kunnen dat Sony dit laat samenvallen met een hardware update aan de PlayStation 5. Sony is al een tijdje bezig met een verbeterde hardware spec. Niet alleen qua prestaties, maar vooral qua productieproces om te zorgen dat de tekorten worden opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.