Google Street View Camera
Arjan Olsder
Arjan Olsder

15 jaar Google Streetview – nieuwe beelden Circuit Zandvoort

Nederland is het op 19-na populairste land voor gebruikers van Google Street View. Om te vieren dat die dienst 15 jaar bestaat, lanceert Google twee toffe updates.

Terug in de tijd

De meest bijzondere feature is dat je nu terug kunt in de tijd. Google vernieuwt regelmatig de foto’s die gebruikt worden voor Google Streetview. Mobiele gebruikers kunnen nu terug in de tijd om zo ouder beeldmateriaal te kijken. In Google Maps is deze functionaliteit al langer beschikbaar.

Circuit Zandvoort

Twaalf jaar geleden reed Google over het circuit in Zandvoort. Die foto’s zijn deze week opnieuw genomen en worden verwerkt. Binnenkort zijn die beschikbaar waardoor je het oude circuit en het nieuwe circuit met elkaar kunt vergelijken.

Google liet vandaag ook haar nieuwste Street View camera zien

Deze nieuwe unit is maar 7 kilo, waardoor Google deze naar de meest vreemde locaties kan sturen. Google werkt veel met partners voor het fotograferen van locaties, dus gemak is erg belangrijk. De camera kan dus ook gemakkelijk op auto’s en vliegtuigen worden geplaatst en voor het bedienen is enkel een smartphone nodig. Door er een lidar module op te zetten, kan deze camera o.a. verkeersborden en wegmarkering herkennen. 

Google Street View Camera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.