Logo GadgetGear.nl
Huawei Experience Store
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei opent Experience Store in Amsterdam

Hij staat aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. We hebben het over de eerste Nederlandse Experience Store van het Chinese Huawei in Nederland. Een store die zich noodgedwongen vooral moet vullen met mobiele accessoires en andere non-smartphone techproducten.

Huawei Experience Store

Hoewel er wel smartphones liggen, gaat het bij de lancering van de Huawei Experience Store in Nederland toch vooral om de verkoop van alles er omheen, en computers. Want waar Huawei geen toegang meer heeft tot Android, mag Huawei wel nog altijd Windows 11 hardware bouwen. Iets waar het merk een aantal jaar geleden een sterke start in maakte, zoals je kunt lezen in onze Matebook 13 review uit 2019.

De winkel is opgedeeld in vijf zones die het Huawei ecosysteem moeten uitleggen. Van personal audio tot speakers en fitness trackers. In hoeverre het bedrijf via de winkel ook grootschaligere producten als haar zonnepanelen gaat verkopen, is nog onbekend.

2 reacties

  1. Huawei heeft wel toegang tot Android, maar niet tot Google services toch? Dus die smartphones en tablets draaien wel Android, maar je hebt bijv. niet de Playstore en Maps enzo. Tenminste, dat dacht ik… Hun apps zijn overigens wel gewoon te krijgen in de playstore inclusief een best wel goede navigatie-app. Vraag me af of ze daarmee niet alsnog kunnen doen waar de Amerikaanse overheid hen van beschuldigd…

    1. Inderdaad. Ik heb het dit keer verkeerd bewoord. Ze hebben geen toegang tot Google Services en daarmee een groot deel van de Google API’s die ontwikkelaars gebruiken. Ze hebben wel toegang tot de open source versie van Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.