Google Meet kickt binnenkort inactieve gebruikers

Ken jij dan? Het telefoongesprek is afgelopen en de andere kant hangt niet op? Kan grappig zijn om nog even mee te luisteren. Maar wat als het in een videocall is? Mensen die vergeten af te sluiten na een meeting lopen nogal een privacy risico. Daarnaast is het een hoop onnodig bandbreedtegebruik.

Google Meet gaat hier nu op worden aangepast. De populaire videocall dienst gaat inactieve gebruikers na 7 minuten uit vergaderingen zetten, wanneer deze gebruikers als laatsten nog in de room zitten. Voordat Google de persoon eruit zet, krijgt deze na vijf minuten eerst een waarschuwing. Daarmee kan de gebruikers ook verklaren bewust nog in de meeting te willen blijven.

Deze nieuwe functionaliteit zal vanaf 11 april in Google Meet zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.