Bitcoin
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Britse overheid gaat bepaalde crypto toelaten op de markt

Hoewel je met de bitcoin al op heel wat plekken kunt betalen, is het in veel landen alles behalve een wettelijk dan wel gewenst betaalmiddel. Groot Brittannië neemt nu stappen om crypto mondjesmaat toe te staan.

De overheid zou een aantal stablecoins willen toelaten op de markt, waarmee die coins een wettig betaalmiddel worden naast de eigen harde valuta; de Pond Sterling. Altcoins zijn zelf gekoppeld aan de waarde van een bepaalde valuta of grondstof zoals goud.

Door crypto onderdeel te maken van het betalingsverkeer, kan de overheid ook gemakkelijker grip krijgen op af te dragen belastingen. Zeker wanneer munten aan een stabiele waarde zijn gekoppeld. Bij een Bitcoin zijn de fluctuaties te onvoorspelbaar. Daarnaast kan de ondersteuning van crypto tot nieuwe banen leiden en kan het land nu nog een belangrijke speler in de markt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.