Samsung aangeklaagd omdat ze niet zou betalen voor patenten

Of je nu een Samsung smartphone, televisie of ander apparaat koopt dat met beeld werkt, grote kans dat het gebruik maakt van HEVC. Het is een populaire compressiestandaard om 4K en 8K video te coderen en decoderen op apparaten.

Sinds 2014 betaalde Samsung Electronics Co Ltd aan MPEG LA keurig voor het gebruik van de codec in haar producten. Echter is die overeenkomst per maart 2020 ontbonden. Nu, een jaar later, stelt MPEG LA vast dat Samsung nog steeds nieuwe producten op de markt brengt die gebruik maken van HVEC en- en decoding. Denk aan de Galaxy S22 series, maar ook aan nieuwe TV’s, monitoren, laptops, tablets e.d.

MPEG LA heeft nu de stap genomen om Samsung Electronics GmbH in Duitsland aan te klagen. Het gevolg zou kunnen zijn dat nieuwe Samsung producten uit de schappen moeten. Hetzelfde overkwam Nokia onlangs. Ook die fabrikant betaalde niet overal voor de patentrechten en moest onder anderen in Duitsland haar producten van de markt halen. Zolang de rechtszaak loopt, zal er nog weinig veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.