Logo GadgetGear.nl
Nokia 1.3
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia smartphones massaal uit de schappen gehaald

Het Chinees-Finse HMD Global, de merkhouder voor Nokia smartphones, heeft een probleem. De organisatie heeft een belangrijke patentzaak verloren. Hierdoor is in Europa een verkoopverbod afgekondigd voor een enorme hoeveelheid modellen.

Vrijwel alle smartphones die in 2021 en eerder zijn geproduceerd, worden nu in Zwitserland en Duitsland uit de schappen gehaald omdat het Chinees-Finse merk technologie van anderen gebruikte, zonder hier een vergoeding voor te betalen. Alleen de allernieuwste modellen lijken aan de uitspraak te zijn ontkomen.

Deze patenten zijn in bezit van het bedrijf VoiceAgeEVS. Doordat het bedrijf een borgsom betaalde, kon het bedrijf een lange rechtsgang voorkomen en het verkoopverbod meteen van kracht maken in deze markten. Ook in andere landen lijkt het bedrijf HMD Global voor de rechtbank te trekken.

HMD Global is niet het enige merk dat door VoiceAgeEVS wordt gewezen op haar patenten. Ook het Chinese Lenovo en TCL zijn al voor de rechter verschenen, net als het Amerikaanse Apple. Die merken kozen er echter voor de patentruzie te voorkomen door voor de patenten te betalen.

Nokia kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.