Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netflix gaat accountsharing mogelijk maken

Het mag niet, maar met de tarieven van Netflix is het wel heel verleidelijk; accountsharing. Met twee of meerdere gezinnen een abonnement delen om zo de kosten te drukken. Bevechten lijkt lastig, dus test Netflix nu formeel de mogelijkheid om aan accountsharing te doen.

Het idee is dat gebruikers een subaccount kunnen aanschaffen. Die verkoopt Netflix dan tegen een structureel lager bedrag dan een reguliere account. Subaccounts hebben een eigen login en geen vijf, maar twee profielen. Subaccounts kunnen worden omgezet in reguliere accounts.

De stap die Netflix zet is belangrijk. De laatste jaren komen veel nieuwe streamingdiensten in de markt die doorgaans een stuk goedkoper zijn. Doordat die diensten voornamelijk van contentmakers met enorme porfolio’s zijn, moet Netflix extra investeren om sterke, eigen content te behouden. Tegelijkertijd trekken die concurrenten hun content massaal van Netflix af, waardoor een kaalslag dreigt.

Netflix start de tests in Zuid-Amerika. Of de subaccounts ooit hier beschikbaar komen is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.