Logo GadgetGear.nl
Realme GT 2 Series
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Gaat Realme de nieuwe OnePlus worden met haar GT-2?

OnePlus ontstond als het merk dat de nieuwste Qualcomm chipset in een smartphone zette voor ongeveer de helft van de kosten van een regulier flagship smartphone. Realme lijkt met de release van de GT-2 Pro hetzelfde te doen. Waanzinnige specs tegen een zeer laag prijskaartje.

Realme GT 2

Maar voor we bij de topper van het merk aankomen, hebben we eerst nog een ‘goedkopere’ optie van het merk gezien tijdens het MWC. Realme presenteerde namelijk ook de Realme GT 2. Deze smartphone komt het de Qualcomm Snapdragon 888. Dé flagship chipset voor smartphones van 2021. Doordat deze chipset al een jaar geleden op de markt is gekomen, weet Realme het prijskaartje van de GT 2 omlaag te drukken naar €499. De prijs/prestatieverhouding is op papier namelijk enorm sterk. Naast de chipset zijn overige specs gelijk aan de Pro.

Realme GT 2 Series

Realme GT 2 Pro

Realme weet het voor elkaar te krijgen om voor €699 een Qualcomm Snapdragon 8 gen 1 smartphone in de schappen te leggen. Om het toestel koel te houden, maakt Realme gebruik van een dampkamer van rvs. Deze is onderdeel van een 9-laags koelstructuur waarmee Realme de beste koeling in de markt claimt te hebben ontwikkeld.

Naast de snelste Qualcomm chipset van het moment, krijg je ook een 2K display dat Realme bestempelt als ‘misschien wel het grootste 2K premium display’. Het is een 6,7 inch AMOLED display op 2K resolutie met een dynamische snelheid van 1~120Hz. Het display heeft een piekhelderheid van 1.400 nits en 1.000Hz sampling rate, wat voor gamers enorm snel is. De enige besparing die hier heeft plaatsgevonden is dat het een recht display is in plaats van curved.

Het display kan 10-bits kleuren weergeven. Om beelden te verbeteren maakt Realme gebruik van de MEMC beeldverbeteraar die onder anderen veel in TV’s en projectors terug te vinden is. Het display wordt beschermd met Gorilla Glass Victus.

De achterkant van het toestel is gemaakt van ISCC+ gecertificeerd SABIC’s LNP ELCRIN biobased copolymeermateriaal. De gebruikte biobased materialen concurreren niet met voedselketen. Ook de verpakking is geheel te recyclen.

Cameratechnisch zet kiest Realme duidelijk ook voor high-end. Net als in andere flagship smartphones is de main camera de Sony IMX766. Een 50 megapixel, optisch gestabiliseerde camera. Daarnaast krijg je een 150-graden ultragroothoek en een 40x microlens camera.

Software updates

De Realme GT 2 Series komt met Android 12 in combinatie met Realme UI 3.0. Er ligt focus op de samenwerking met jouw PC en er zijn de nodige andere verbeteringen voor de productiviteit en dataveiligheid. Realme belooft drie jaar OS updates voor deze twee toestellen en 4 jaar beveiligingsupdates.

Gaat Realme met deze lancering de prijsstrategie van OnePlus achterna? Het voelt wel een beetje zo en dat is niet heel vreemd. BKK Electronics is de moedermaatschappij van Reame en van Oppo, wat weer de moedermaatschappij is van OnePlus. Een fabrikant met schaal en ervaring om dit te doen. We zijn heel benieuwd wat het merk de komende jaren gaat brengen.

Realme GT 2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.