Google stopt met oude Analytics

Eind 2019 begon Google met de uitrol van Google Analytics 4. Die versie zou Google Analytics vervangen, maar niet direct. Het was namelijk niet mogelijk om oude data naar Google Analytics 4 te migreren. Organisaties kregen de tip de twee naast elkaar te gebruiken.

Anno 2022 koppelt Google dan toch eindelijk een einddatum aan de ondersteuning voor oudere Google Analytics versies. Maar, je krijgt nog wel even de tijd. Gebruik je nog Universal Analytics, dan stopt dat op 1 juni 2023. Gebruik je 360 Universal Analytics, dan stopt de ondersteuning op 1 oktober 2023. Vanaf dat moment worden nieuwe hits niet langer geregistreerd. In beide gevallen kun je nog 6 maanden bij jouw data. Daarna zal Google alle oude data verwijderen.

Met Google Analytics 4 gaat Google op een compleet nieuwe manier met dataverzameling om. In lijn met de GDPR worden IP adressen bijvoorbeeld niet meer opgeslagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.