Logo GadgetGear.nl
Google Stadia Controller
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google Stadia gaat steeds meer plaats maken voor Steam

Afgelopen jaar sloot Google al haar gamestudios. Nu laat Google zien dat Google Stadia nog verder naar de achtergrond verschuift. Tijdens het Google for Games Developer Summit zet Google de spotlight op Steam van Valve.

Google laat weten dat het op zeer korte termijn al mogelijk is om Steam op Chromebooks te testen. Dit in de vorm van een alpha release. De kans dat daar nog bugs en onvoltooide functionaliteit in zit is gigantisch, maar het kan wel het bewijs leveren of ChromeOS opgewassen is tegen gamers. Als dit goed werkt, kan het ook een reden zijn voor fabrikanten om gaming computers te bouwen op basis van ChromeOS.

Google Stadia gaat game demo’s voor Steam games ondersteunen. Zo kunnen gamers alvast warm worden gemaakt voor nieuwe releases op het Steam platform. Er zal een diepe integratie komen met platformen als YouTube, sociale media en Google Ads om games te promoten.

Dat Google zich achter Valve schaart is niet heel raar. Steam is enorm populair en kan ChromeOS een enorme boost geven. Bovendien heeft Valve veel ervaring met hardware. Iets dat we terugzien in de Steamdeck PC’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.