Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

SpaceX gaan Tonga weer online helpen

Toen Australië met een onbetrouwbaar stroomnetwerk zat wist Elon Musk met Tesla een enorme batterij te bouwen. Dat deed hij in recordtijd en het bleek daadwerkelijk de oplossing voor het land. Nu zet Elon Musk zich in om Tonga online te brengen via SpaceX.

Elon gaat geen pallets vol met kleine satellietontvangers naar Tonga sturen. In plaats daarvan gaat Elon op hoge snelheid, op grotere schaal bouwen op de eilandengroep. Een team van SpaceX is naar de eilanden vertrokken om daar een Starlink grondstation te bouwen. Die zou voldoende capaciteit moeten hebben om het gemis van de kapotte zeekabel op te vangen.

De oplossing die Musk uitrolt zal zes maanden in gebruik zijn. Daarna zou het eiland in theorie weer overschakelen naar de internetkabel die in zee ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.